Nyt kun on uuden vuoden ensimmäinen päivä niin täytyy ottaa pikakelaus edelliseen ja sitten katsahtaa tulevaan ;)

2009

 


Mitäs meille tapahtui vuonna 2009? C-pennut muuttivat uusiin koteihinsa heti vuoden alussa ja kaikilla menee hienosti! Osa C-pennuista on kiertänyt jo muutaman näyttelynkin. Sara oli tänä vuonna parsonerkkarissa ROP-juniori, Cedu on saanut sertin, Ceri esiintyi parissa näyttelyssä ja jatkanee uraansa kesällä, Chrissellä menee hienosti ja on kuuroudestaan huolimatta ihan perusparson ;). Sissilläkin menee kuulemma kivasti, ja Lenni valloittaa pohjanmaalla. Kaikilla siis ihanat kodit ja hyvin menee, se on aina pääasia!


Pentueita syntyi yksi, ihanainen D-pentue, Lotan ja Jepen "pikkuruiset".  Näistä kakaroista kasvoikin melko kookkaita poikia ;) Surullisiakin uutisia kuultiin Kouvolan suunnalta jossa Sulo oli jäänyt auton alle ja loukkaantunut pahasti. Poika oli kursittu kasaan ja melkoisen toipumisen jälkeen Sulo alkaa olemaan kunnossa, hieman nauloilla ja metallilevyillä höystettynä, melkoinen teräsparson siis <3 Sulolle vielä toivotellaan toipumista ja kuntoutumista edelleen! Toivosta tulikin mieleen ;) Toivo, Jade ja Edi ovat esiintyneet kehissä myös hienosti. Nyt alkaa ikä riittämään jo junnukehiin, eli sinne suunnataan. Wilson on käynyt myös kylässä ja erinomaisen komia poika sekin, vielä kun saataisiin kehäänkin joskus ;) Pasi, pohjoisen poika lähettelee kuvia aina silloin tällöin. Toivottavasti Pasiakin pääsisi näkemään jossain välissä välimatkasta huolimatta. Lilli tyttönen on perheessään niin rakastettu että oikein sydäntä lämmittää kuulla aina kehuja tästä tytöstä! Kuten muistakin, myös tällä sakilla siis pullat hyvin uunissa ;) Tässä vielä muistelukuva D-kakaroista pienenä

Muita vuoden kohokohtia oli ehdottomasti Monan valinta vuoden 2008 näyttelyparsonnartuksi. Kiitos siitä Anna-Marille kun on viitsinyt viedä kasvattejani kehästä kehään ;) Kotona asuvien omien koirien kanssa näyttelyrintamalla oli vuonna 2009 vähän hiljaisempaa. Yksi mainittava meriitti kuitenkin Lotalle, eli kesän alussa Lotta sai viimeisen Kansainvälisen muotovalion arvoon vaadittavan cacibinsa ja näin ollen Lotasta tuli ensimmäinen Erimarin intti! Mona sisko tekikin saman tempun sitten myös heti perään! Mosse valioitui myös Suomen muotovalioksi, ollen näin kolmas Erimarin FiMva ;) Lotalle matkaan tarttui vuodelta 2009 myös tittelit Eestin muotovalio ja Latvian muotovalio.
Elvis ja Elma keskittyivätkin sitten muihin lajiehin. Elviksen kanssa jatkoimme agilitypuuhastelua, Elma osallistui ekaan mejä kokeeseensa saaden kokeesta täydet pisteet ja tuloksen AVO/1 50p. Kettuluolilla käytiin myös useasti, mutta kokeisiin asti emme ole vielä päässeet.

Kennel Karvahaalarin kanssa järkkäsimme toukokuussa Ikaalisissa kettupäivän ja saimme myös tutustua mejän saloihin Hannun opastuksella. Vietimme kivan kevätpäivä siis kasvattien kanssa ja harjoittelimme näitä lajeja. Vuoden aikana muutamat kasvatit ovat kettuilleet sittemminkin, josko pian olisi kokeiden aika siinäkin lajissa?

Voihan sitä kettua näinkin katsella ;)

Elokuussa laumaamme liittyi Tallitontun kennelistä poju jonka uusi koti löytyi Porista Jennin luota. Jenni nimesi ukkelin Eduksi ja Edu on yhteisomistuksessa Karvahaalarin Annin  kanssa. Edun olisin halunnut kovasti pitää täällä meillä, mutta muu lauma oli erimieltä...
Syksyn tullen Elmalle suoritettiin sterilisaatio ja rouvasta tuli pentu jälleen. Ehkäpä Elmakin osaa nyt nauttia elämästään erilailla ilman niitä inhottavia "naistenvaivoja" Muutenkin oman laumamme elo on muuttunut melko seesteiseksi eikä yhteenottoja ole enää ollut niinkään ;)

Marraskuussa käytin kaikki koirat DNA testissä jolla selvitetään onko koiralla mahdollisesti linssiluksaatio,kantaako se sitä vai onko se mahdollisesti perimältään terve ko. sairaudesta. Meille tulos oli mahtava, kaikki kolme terveitä!!! Myös B-, C-, ja D-pentueiden isät on testattu terveeksi joten great news!!!
Norjassa piipahdimme Lotan, Velhon ja Tiinan kanssa. Lotalle ei tullut reissusta kuin kokemusta, mutta Velho näytti norskeille närhen munat ja pesi koko sakin ;)

Kaikenlaista saimme siis mahtumaan vuoteen 2009! Se olikin kaikinpuolin ihan kiva vuosi ;)

Mitäs sitten vuonna 2010? 

Pentueita ainakin suunnitteilla Saralle ja Cerille. Lottakin saa kakaroita mutta Karvahaalarin nimellä tänä vuonna. Näyttelyissä kiertänemme lähinnä kasvatteja kannustamassa, mutta kyllä sitä muutamiin kehiin "pääsee" itsekin sillä näyttelyihin suuntaamme ainakin Edun, Jaden ja Cerin kanssa ;) Harrastuksissa yritämme päästä eteenpäin mejässä, ja luolakokeisiinkin ilmoittaudutaan. Itse osallistun koetoimitsija kurssille ja katsotaan mitä muuta sitä keksisi...
Jonkun kivan ulkomaanreissunkin aion saada tähän vuoteen mahtumaan, ne kun on aina niin kivoja ;) Erimarin ja Karvahaalareiden yhteinen kettupäivä on myös luvassa ja toivottavasti saadaan uusiakin Erimarin kakaroita mukaan uusiin lajeihin!

Erityisesti toivotan kuitenkin Hyvää Uutta vuotta kaikille Erimarin kakaroille perheineen!!! Toivottavasti jatkossakin menee näin hyvin ;) Onnea kehiin ja harrastuksiin ja myös kaikkiin yhteisiin hetkiinne! Pitäkää toisistanne huolta <3