Tässä on puuhailtu nyt taas vähän muutakin kuin vaan näyttelytouhuja ;) Jeppe poika käväisi luolakokeessa ja tuliaisina komeasti C38!!! Ihan hieno tulos kahden treenin jälkeen. Lottakin käväisi kettua moikkaamassa ja paremmin meni kuin ekalla kerralla. Meni jopa itsekseen ahdingon ja löysi ketunkin sekä uskaltautui vähän rähjäämäänkin sille. Kyllä siitäkin vielä luolakoira tehdään! Ens viikolla uudet treenit...
Tänään lauantai päivän huviksi vedimme veristä sientä Hämeenkyrön metsissä. Ja ei emme ole liittyneet mihinkään lahkoon vaan ystävämme Hannu oli ihana ja piti meille aloittelijoille Mejä for Dummies koulutuksen. Mukana olivat Elma, Elvis, Jeppe, Fanni ja agikaverimme Iines. Kaikki koirat hoksasivat homman vaikka toisilla työskentely oli hitaampaa ja toisilla (Elmalla) vauhti päällä. Elma oli matkassa toista kertaa ja muut ihan ekaa kertaa. Elvis oli aika arka lähtemään jäljelle ja näki hieman mörköjä matkalla mutta teki työnsä kyllä mallikkaasti. Jeppe oli kuin vanha tekijä ja Elma muisti myös mitä piti tehdä. Tosin Elman vauhti oli kuulemma sitä luokkaa että hidastaakin saisi. Ja minä en millään uskonut että koira oli jäljellä ja olin epävarma mutta komeasti Elma hoiti myös hankalan risukon ja vaikeahkon maaston vauhdilla. Fanni kyllästyi hieman kesken matkan ja olisi mielellään palannut autoille jotka harmillisesti näkyivät Fannin jäljelle. Ajoi kyllä jäljen loppuun kun hieman palautettiin reitille. Iines teki tarkaa työtä mutta hitaasti. Tosin itse metsä oli aika uusi tuttavuus kaupunkilaiskoiralle joten Iinekselle lisää metsälenkkejä. Kaikenkaikkiaan kova päivä ja onnistunut. Makkarat saatiin paistettua ja kompassinkin käyttöä hieman tutkailtiin. Olisi ehkä sittenkin koulussa aikanaan kannattunut kiinnittää huomiota suunnistukseen ;) Kiitos vielä Hannulle että järjestit meille mahdollisuuden ja opastit mejän saloihin. Otetaan taas uusiksi ennen talvea niin ehkäpä meillekin realistinen tavoite olisi kokeet ensi vuonna.
Elmalla alkoi tiistaina juoksut. Kosintaan on vastannut Velho-poika ja kuun lopussa menemme treffeille Velhon luokse. Kovasti odotan pentuetta joka tulee olemaan Elman viimeinen. Tarkoitus olisi jättää tästä pentueesta itselle yksi sijoitusnarttu sillä uskon että tämä yhdistelmä on "match made in heaven" ;) Molemmat koirat ovat komeita ja ihania luonteeltaan omilla tavoillaan. Elma rohkea ja reipas, Velho herrasmiesmäinen reipas poika. Jäädään odottelemaan kuulumisia treffien onnistumisesta!